1. 9. 2020. | Dobra praksa iz EU

Pariz planira postati 15-minutni grad

Pariz trenutno pokreće velike promjene u svojoj urbanoj mobilnosti, kao što je primjerice obnova obale rijeke Seine na zabavni prostor dostupan samo pješacima i biciklistima. Međutim, u francuskoj prijestolnici još uvijek postoji pritisak kako bi se smanjila razina onečišćenja zraka.

Među aktualnim inicijativama za promjenu načina na koji ljudi putuju gradom je glavni projekt “Grand Paris Express”, u kojem će se stvoriti oko 200 km novih linija metroa kako bi se olakšalo putovanje do Pariza i dodali novi kapaciteti  na preopterećeni sustav metroa. Još jedna mjera koja se stavlja uz glavne linije metroa su biciklističke super autoceste. One su uvedene kao privremena mjera kao odgovor na izazove uzrokovane krizom Covid-19, a sada su postale trajne. Štoviše, ukida se 60.000 parking mjesta na mjestu kojih će biti posađeno 170.000 novih stabala u gradu.

Cilj gradskih vlasti je promijeniti svoje unutarnje gradsko područje u 15-minutni grad – „Ville Du Quart D’Heure“. Ovaj se koncept temelji na radu profesora Carlosa Morena sa Sveučilišta u Sorbonni. Njegova je suština da su sve potrebe svakodnevnog života dostupne ljudima na udaljenosti od 15 minuta putovanja – pješice ili biciklom. Ideja je da se sve potrebe, kao što su obrazovanje, rad, slobodno vrijeme, kultura, sport i odlazak u kupovinu, moraju postići, primjerice biciklom, na prihvatljivoj udaljenosti i vremenu. Na taj će se način infrastruktura i usluge u gradu decentralizirati.

Usmjeravanje fokusa na pristupačnost aktivnih načina rada u skladu je s nedavnim akcijama Pariza i širim ciljevima mobilnosti. Kako bi povećao svoj biciklistički modalni udio na 15%, francuski je glavni grad od 2015. godine uložio oko 150 milijuna eura u razvoj biciklističke infrastrukture.

Više o gradskoj biciklističkoj strategiji možete saznati u video studiji ELTIS-a o aktivnoj politici putovanja u Parizu.

Izvor: Elits
Slika: https://twitter.com/Anne_Hidalgo

Povratak