20. 9. 2017. | Najava događanja

Poziv na raspravu o održivoj mobilnosti u Koprivnici i Zagrebu

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Hrvatskoj, zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec 20. i 21. rujna 2017. organizira dvije panel rasprave o održivoj mobilnosti u gradovima i cikloturizmu s njemačkim zastupnikom u Europskom parlamentu Michaelom Cramerom (Zeleni/ESS).

Urbana područja izvor su velikog broja današnjih okolišnih izazova s obzirom na to da dvije trećine Europljana živi u gradovima, a prema predviđanjima do 2050. godine 82% građana EU-a živjet će u urbanim područjima. Gradski prijevoz odgovoran je za 25% svih emisija CO2 i za otprilike 70% emisija u gradskim područjima odgovornih za klimatske promjene i jedini je sektor u EU-u čije emisije stakleničkih plinova i dalje rastu.

Prva panel rasprava o održivoj mobilnosti s naglaskom na cikloturizmu održat će se u Koprivnici koja s razlogom nosi naziv “Grad bicikla”, u srijedu 20. rujna, u 17:30 sati u Domu mladih Koprivnica, Hrvatske državnosti 10, pod pokroviteljstvom Ureda gradonačelnika Mišela Jakšića.

Druga panel rasprava o održivoj mobilnosti u gradovima održat će se u Zagrebu u četvrtak 21. rujna, u 9:30 sati u Kući Europe, Augusta Cesarca 4, pod pokroviteljstvom Ureda gradonačelnika Milana Bandića. Uz zastupnike u Europskom parlamentu, u raspravama će sudjelovati predstavnici lokalnih vlasti i Ministarstva turizma.

* Više informacija o raspravi pročitajte OVDJE.

Povratak