24. 6. 2022. | Natječaji

Prijave za nagrade CIVITAS 2022 u tijeku

Svake godine, pa tako i ove, CIVITAS dodjeljuje nagrade za izniman rad u području održive mobilnosti u Europi. Prilika je ovo za postati dio jedinstvene platforme koja promovira dostignuća i pionirske aktivnosti iz održive urbane mobilnosti.

Ove godine nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije:

CIVITAS Young Champion – za mlade (18-29 godina) koji su aktivno uključeni u aktivnosti vezane za održivu urbanu mobilnost. Dobitnici dobivaju plaćen put i smještaj za Dane urbane mobilnosti u Brnu 2022.

  • Rok za prijavu: 1. srpnja 2022.
  • Uvjete potražite OVDJE.
  • Link za prijavu je OVDJE.

 

CIVITAS Transformation – CIVITAS-ovi gradovi, koji su popunili CIVITAS-ovu gradsku deklaraciju, koji svojim aktivnostima u području mobilnosti čine grad ugodnijim mjestom za život.

 

Tko se može prijaviti?

Svi gradovi koji su potpisali CIVITAS-ovu gradsku deklaraciju (time su i članovi mreže CIVITAS) imaju se pravo prijaviti za nagradu CIVITAS. U slučaju da Vaš grad još nije grad CIVITAS, molimo vas da potpišete CIVITAS City Declaration. Dobitnici nagrada CIVITAS 2019. i 2021. nemaju pravo na ponovnu prijavu.

Zašto se prijaviti?

Svi nagrađeni bit će prepoznati u cijeloj Europi kao izvrstan primjer održive urbane mobilnosti  i kao inspiracija drugim gradovima koji rade na promociji zelenije mobilnosti. Nadalje, pobjednici će biti poznati široj javnosti kao ambiciozni, inovativni i uspješni u provedbi rješenja održive urbane mobilnosti. Nagrade pružaju glavnu platformu srednje velikim i velikim gradovima da pokažu svoju izvrsnost na terenu, kako u pogledu donošenja politika, tako i provedenih mjera, a istovremeno njihove napore prepoznaje i Europska komisija. Pobjednici služe kao uzor ostalim gradovima diljem Europe, nadahnjujući ih u vlastitim inicijativama za čišći i bolji gradski prijevoz.

Odluka ocjenjivačkog suda o finalistima prve kategorije očekuje se do 7. srpnja 2022., a druge 5. kolovoza 2022. Nagrade će biti dodijeljene tijekom CIVITAS Awards ceremonije 20. rujna 2022. koja će se održati u sklopu Dana urbane mobilnosti u Brnu 20. – 22. rujna 2022.

Za dodatna pitanja kontaktirajte organizatore putem maila secretariat@civitas.eu

Izvor: civitas.eu

Povratak