19. 7. 2019. | Dobra praksa iz EU

Primjer planiranja multimodalnosti u Dresdenu - “Multimobil. Za tebe. Za Dresden”

Njemački grad Dresden drugi puta je proglašen jednim od tri finalista 7. Europske nagrade za SUMP. Dresdenski pristup praćenju i evaluaciji pohvaljen je prije četiri godine, a grad je još jednom impresionirao žiri, ovoga puta s planiranjem multimodalnosti u prometnom planiranju.

Grad Dresden je 2014. godine usvojio svoj prvi SUMP „Plan održive urbane mobilnosti 2025plus“ koji je trenutno u fazi ocjenjivanja. Prvi rezultati pokazuju kako je Dresden postigao najviše ciljeva, čak i više od nekih.

Kontekst

Dresden je grad smješten u bivšoj istočnoj Njemačkoj i broji više od 500.000 stanovnika. Grad posljednjih 70 godina razvija i provodi prometne planove u različitim političkim sustavima.

Prometni izazovi u Dresdenu proizlaze iz nedavnog rasta stanovništva i zgušnjavanja urbanog područja, gospodarskih kretanja i povećanja cijena energije – sve to utječe na mobilnost u gradovima.

Kvaliteta zraka i emisije NOx, prometna buka te smrtni slučajevi i ozljede na cestama, sve su to izazovi. Pojava novih usluga mobilnosti zahtijeva ovlasti za rješavanje novih pitanja kao što su digitalizacija i automatizacija prijevoza, prikupljanje podataka i upravljanje, kao i koordinacija s novim akterima na tržištu mobilnosti. Dresdenski SUMP odgovara na gore spomenuta pitanja na način koji učinkovito koristi resurse.

Opći cilj SUMP-a je razviti „održivi urbani i regionalni prometni sustav, atraktivniji i učinkovitiji grad s većom sigurnosti na cestama“ koji se može opisati u četiri prioriteta:

– Održiv i ekološki prihvatljiv prijevoz i mobilnost za stanovnike i gospodarstvo
– Društveno (samo) sudjelovanje u mobilnosti
– Visokokvalitetni i učinkoviti integrirani prometni sustavi za smanjenje korištenja prirodnih resursa u prometne svrhe
– Otvoreni i inkluzivni proces planiranja i odlučivanja, koji uključuje stanovništvo te različite stručnjake i skupine.

U akciji

Omogućavanje multimodalnog prijevoza, kojeg grad naziva „multimobilnost“, ključna je komponenta dresdenskog SUMP-a. Glavna komunikacijska kampanja koju vodi gradska uprava glasi “Multimobil. Za tebe. Za Dresden”.

Grad se bavio raznim načinima prijevoza i njihovom povezanošću putem niza intervencija:

– Kako bi potaknuo aktivnu mobilnost, Dresden je usvojio koncept bicikla te radi na objavljivanju posvećenoga koncepta pješačenja. Ti odvojeni dokumenti nadopunjuju SUMP i utiru put za razvoj prioritetne mreže ruta, bolju signalizaciju i sadržaje, kao i poboljšanje sigurnosti same infrastrukture.
– Kako bi unaprijedio javni prijevoz, Dresden je planirao povećati pristupačnost i stvoriti tri nove tramvajske linije.
– Nove usluge mobilnosti bave se svjesno: kako bi se izbjeglo poticanje dijeljenja automobila kao zamjena za putovanja javnim prijevozom, biciklom ili pješice, Dresden se odlučio za slobodne sustave dijeljenja automobila. Kako bi se poboljšale mogućnosti mobilnosti, ali ne i povećalo putovanje automobilima unutar grada, uvedeno je samo dijeljenje automobila s postajama.
– Dresden je ponudio alternativu kamionima i kombijima te zadržao svoj teretni tramvaj uz promidžbu teretnih bicikala

Kako bi se olakšalo kombiniranje različitih načina prijevoza u jednom putovanju, Dresden sada uvodi mrežu od 76 intermodalnih čvorišta mobilnosti. Prvo takvo čvorište „MOBI“ otvoreno je povodom Europskog tjedna mobinosti 2018. godine. “MOBI je središnje mjesto koje objedinjuje javni prijevoz, sustav javnih bicikala, car-sharing i e-naplatu.

Informacije o prijevozu bit će pružene u realnom vremenu i za sve prijevozne usluge. U konačnici, takva poboljšana ponuda bit će alternativa privatnim automobilima,  što će pridonijeti smanjenju emisija te boljem korištenju urbanog prostora  za sve ljude.

 

Rezultati

Prvi rezultati evaluacije zabilježeni su u srpnju 2018. godine, gledajući kako proces tako i rezultate provedenih intervencija do 2017. godine. Od 90 predviđenih mjera, polovica se trenutno provodi, jedna četvrtina je završena, 10% još nije započelo te su četiri mjere odbačene.

Rezultati pokazuju kako rast populacije više nije praćen linearnim povećanjem broja automobila u gradu. Kumulirani modalni udio javnog prijevoza, pješačenja i biciklizma iznosio je 61% i očekuje se da će dosegnuti 63% do 2020. godine, premašivši prvobitni cilj SUMP-a od 58%. Broj korisnika usluge dijeljenja automobila povećao se za 80% između 2013. i 2017., dok je broj zajedničkih automobila porastao za 62%.

Izazovi, mogućnosti i prijenos dobre prakse

Kako je Dresden već uspio postići mnoge od svojih zadanih ciljeva, jedan od sljedećih izazova grada bit će nastavak planiranja mobilnosti kako bi se postigli još ambiciozniji ciljevi. Kako bi se to postiglo, grad Dresden želi iskoristiti priliku koju pruža digitalizacija prometa. Primjerice, lokalna vlast planira razviti multimodalnu aplikaciju koja će integrirati rješenja za informacije, rezervacije i izdavanje karata za javni prijevoz, uslugu dijeljenja automobila (car-sharing), sustav javnih bicikla, električno punjenje i parkiranje.

Grad Dresden je također sjajan primjer drugim europkim gradovima, što potvrđuje i njegov izbor među tri finalista 7. europske nagrade za SUMP. Osim prepoznaog kapaciteta za planiranje multimodalnosti, Dresden je primjer za razvoj SUMP-a, a posebno za provedbu procesa evaluacije.

Finalist Dresdena: https://www.youtube.com/watch?v=ImRtkLn_CMY

Plan održive urbane mobilnosti 2025plus (engleska verzija).

Izvor: eltis.org
Slika: Unsplash

 

Povratak