23. 3. 2022. | Događanja

Radionica Europskog tjedna mobilnosti i dodjela nagrada

Tajništvo Europskog tjedna mobilnosti 28. 3. 2022. organizira online radionicu planiranja održive urbane mobilnosti i dodjelu nagrada za održivu urbanu mobillnost. Sve nagrade dodjeljuju se kao priznanje za izvanredne aktivnosti provedene tijekom 2021. godine. Godišnja tema svih nagrada bila je 'Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost'.

Objavljeni su nominirani za nagrade Europskog tjedna mobilnosti, Nagradu za održivo planiranje urbane mobilnosti (SUMP Award) i nagradu EU-a za sigurnost na cestama. Sve nagrade dodjeljuju se kao priznanje za izvanredne aktivnosti provedene tijekom 2021. godine. Dvije nagrade EUROPEANMOBILITYWEEK prikazuju manje i veće općine koje su uspješno promovirale održivu urbanu mobilnost tijekom tjedna mobilnosti od 16. do 22. rujna 2021.; SUMP nagrada nagrađuje izvrsnost u planiranju održive urbane mobilnosti; a nagrada EU Urban Road Safety Award obilježava izvanredne mjere sigurnosti na cestama. Godišnja tema svih nagrada bila je ‘Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost’.

Gradove koji su ušli u uži izbor odabrao je neovisni panel stručnjaka za mobilnost i promet, a četiri pobjednika bit će nagrađena tijekom besplatne online ceremonije dodjele nagrada 28. ožujka 2022. od 15.00 do 16.00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Za više informacija i sudjelovanje na dodjeli nagrada kliknite OVDJE.

Osim toga, zainteresirani sudionici – od urbanista preko stručnjaka za mobilnost do lokalnih koordinatora i drugih – pozvani su na online radionicu planiranja održive urbane mobilnosti koju organizira Tajništvo Europskog tjedna mobilnosti 28. ožujka od 10.00 do 13.00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Za registraciju kliknite OVDJE.

Izvor: Eltis

Povratak