24. 3. 2022. | Događanja

Završna konferencija projekta Park4SUMP - zabilježite datum!

Zanima vas politika parkiranja u gradovima, njezina integracija u planove održive urbane mobilnosti, kao i inovativna rješenja koja gradovima omogućuju vraćanje javnog prostora ljudima? Ako da, zabilježite datum završne hibridne konferencije projekta Park4SUMP, koja će se održati 15. - 16. 6. 2022. u Sofiji (Bugarska).

Kao jedini projekt financiran od EU-a koji se fokusira isključivo na novo održivo parkiranje, na konferenciji će biti prikazani rezultati lokalnih provedba mjera parkiranja u 16 različitih gradova diljem Europe – od Umee (Švedska) na sjeveru do Lisabona (Portugal) na zapadu te Sofije (Bugarska) na istoku Europe.

Na konferenciji ćete imati priliku saznati više o lokalnim planovima za smanjenje negativnih vanjskih učinaka osobnih automobila u urbanim područjima, kao i lokalnim rješenjima za olakšavanje provedbe politike parkiranja. Svih 16 gradova predstavit će svoje uspješne priče u dvije paralelne sesije. Nadalje, grad domaćin pružit će uvid u jedinstvenu transformaciju parkiranja u srednjoj i istočnoj Europi, što će biti prikazano tijekom posjeta gradilištu u Sofiji.

PRIJAVA
Sudjelovanje možete prijaviti OVDJE.

Nacrt programa rada pogledajte OVDJE.

Izvor: park4sump.eu

Povratak