11. 10. 2016. | Konferencija

SocialCar - novo ponašanje potrošača, nove poslovne mogućnosti, SocialCar u ekonomiji dijeljenja

Konferencija projekta SocialCar održat će se 22. studenog 2016. u Bruxellesu. SocialCar je istraživački i inovacijski projekt financiran iz programa Obzor 2020. Projektom se želi uključiti carpooling (dijeljenje vožnje) u postojeći sustav javnog prijevoza koristeći učinkoviti softver za planiranje ruta putovanja, koji integrira baze podataka o javnom prijevozu, carpoolingu i podatke prikupljene crowdsourcingom.

Projekt razvija korisnički orijentiranu platformu za planiranje, rezervacije i integrirano plaćanje,  kombinirajući carpooling i ostale usluge “na zahtjev” s redovitim javnim prijevozom.

Može li to postati uzor ostalim sektorima? SocialCar je projekt o dijeljenju i zajedničkom razvoju. Programski inženjeri, poslovni analitičari, prometni stručnjaci, poslužitelji carpooling usluga te tijela javne vlasti iz Italije, Grčke, Velike Britanije, Luksemburga, Poljske, Švicarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Mađarske, Španjolske i Belgije zajednički pronalaze jedinstveno rješenje izrađeno u Europi.

Zagrebački Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada lokalni je koordinator projekta u Hrvatskoj.

Zajednica SocialCar sve više raste, sudjelujte na događanju i saznajte zašto! Svoje sudjelovanje na konferenciji prijavite OVDJE.

Povratak