2. 12. 2020. | Dobra praksa iz EU

Strategija održive i pametne mobilnosti - neka pješačenje, biciklistički promet i javni prijevoz budu primarni načini putovanja u funkcionalnim urbanim područjima do 2030.

Na inicijativu Europske biciklističke federacije, uoči objave Strategije za održivu i pametnu mobilnost 9. prosinca 2020., izvršnom potpredsjedniku Europske komisije Fransu Timmermansu i povjerenici za promet Adini Vălean poslano je zajedničko pismo. Raznolika koalicija od 17 udruga poziva Europsku komisiju da se obveže na modalnu raspodjelu (eng. modal shift) i postavi ciljeve za povećanje udjela pješačenja, biciklističkog prometa i javnog prijevoza.

U pismu se navodi pet ključnih političkih preporuka, od većeg i boljeg financiranja, do poboljšane sigurnosti na cestama za aktivne načine rada kroz sigurnija motorizirana vozila, kao i primjenu načela “korisnik plaća” i načelo “onečišćivač plaća”.

Provedbom ovih preporuka riješit će se zabrinutost građana i poduzeća diljem EU-a, jer onečišćenje zraka, prometne nesreće i neučinkovit promet i dalje utječu na našu kvalitetu života. Kako bi se prilagodili „novoj normalnosti“ i prevladali trenutne ekonomske, okolišne, klimatske i javnozdravstvene izazove, ključno je da ljudi imaju pristup čistoj, sigurnoj i pristupačnoj mobilnosti.

Potpisnici ovog pisma nude pomoć Komisiji u njenoj potrazi za održivom i pametnom mobilnošću.

Zajedničko pismo pročitajte OVDJE.

Izvor: https://ecf.com

Povratak