18. 2. 2021. | Dobra praksa iz EU

European Mobility Atlas 2021

Heinrich Böll Stiftung izradio je "European Mobility Atlas 2021", u kojem analizira ključne činjenice i brojke o prometu i mobilnosti u Europi. Cijeli dokument posvećen je različitim dimenzijama i područjima politika koja se odnose na planiranje održivog prometa, uključujući teme poput javnog prijevoza, nemotoriziranog prometa, konteksta digitalizacije, kllmatskih izazova, pandemije Covid-19 i još mnogo toga.

Sa sve više i više ljudi koji su mobilni, Europa je kontinent koji mora ostati inovativan da bi postigao relevantne klimatske ciljeve. Potrebne su nam nove tehnologije kako bismo našu infrastrukturu i ponašanje za mobilnost uskladili s gorućim izazovima u narednim godinama. Da bismo spasili našu klimu, Europski zeleni plan mora biti prvi prioritet Europe.

Europski atlas mobilnosti nastoji pridonijeti naporima k održivoj i pravednoj mobilnosti u Europi. Pokriva mnoštvo aspekata vezanih uz promet, oslanjajući se na istraživanje temeljeno na dokazima navodeći konkretna, opipljiva rješenja za mobilnost iz cijele Europe.

Izvor: https://eu.boell.org/en/european-mobility-atlas

 

Povratak