3. 3. 2022. | Dobra praksa iz EU

U Bruxellesu uvedene nove mjere u mikromobilnosti

U posljednje vrijeme bilježi se sve veći broj korisnika u mikromobilnosti što uvelike pridonosi rasterećenju prometnica, smanjenju gužvi i smanjenju emisije ugljikovog dioksida. Međutim, zlouporaba prijevoznih sredstava u ovoj kategoriji ugrožava sigurnost i komoditet pješaka u Bruxellesu pa i drugdje što u pojedinim područjima dovodi i do zabrane njihove upotrebe. Prebrza vožnja i nepropisno parkiranje unajmljenih romobila, bicikala ili skutera navela je briselsku upravu na uvođenje mjera koje će utjecati na nedostatke mikromobilnosti, a očuvati njezine prednosti.

Parkiranje ovih prijevoznih sredstava dosad nije bilo regulirano što stvara probleme pješacima. Vozila s čijom upotrebom korisnici završe i ostave bilo gdje blokiraju nogostupe, prilaze pa čak i pješačke prijelaze. Takvi postupci pridonijeli su smanjenju sigurnosti kretanja pješaka i dodatno ograničili mobilnost osoba sa smanjenom pokretljivošću.

Novim mjerama je cilj riješiti ove probleme. Odredit će se nove parkirne zone i preurediti parkirna mjesta na kojima će korisnici iznajmljenih prijevoznih sredstava moći parkirati vozila nakon korištenja. Za prijevozna sredstva parkirana izvan predviđene zone operatori će biti obaviješteni i trebat će premjestiti vozilo u zonu parkiranja, ali nepropisno parkiranje rezultirat će kaznom od 25 do 400 EUR.

Što se tiče kršenja ograničenja brzine, nove mjere zahtijevat će da operatori osiguraju ograničenje brzine za prijevozna sredstva prilikom ulaska u pješačku zonu. Briselska uprava održala je i sastanak s pružateljima usluga mikromobilnosti u kojem je dogovoren veći godišnji doprinos po pojedinom vozilu kako bi se omogućilo adekvatno provođenje ovih mjera te razumno, odgovorno i sigurno korištenje iznajmljenih vozila na dobrobit svih sudionika u prometu, a posebno pješaka.

 

Izvor: Eltis

Povratak