24. 1. 2020. | Najava događanja

CIVITAS studijsko putovanje u Szeged

Szeged je vodeći mađarski grad u pogledu upravljanja mobilnošću. Grad je također nacionalni koordinator mreže CIVINET Mađarska. Studijsko putovanje u organizacji Inicijative CIVITAS održat će se od 18. do 20. 5.2020. Tijekom studijskog putovanja, bit će istražene sljedeće teme: čista goriva i vozila, kolektivni prijevoz putnika, stil života neovisan o automobilima, integrirano planiranje, upravljanje mobilnošću i sudjelovanje javnosti. Rok prijave je 20. ožujka 2020.

Tijekom prošlih 15 godina, Szged je implementirao nekoliko rješenja za mobilnost. To uključuje osnivanje zona smirenog prometa, poboljšanje biciklističke infrastrukture, stvaranje novih autobusnih linija, širenje i rekonstrukciju tramvajske linije i linije trolejbusa te pružanje sigurnih usluga za korisnike javnog prijevoza, kao što je Wifi mreža, beskontaktno plaćanje karata za javni prijevoz. Obzirom da je  implementirano mnogo rješenja, Szeged je dobio nagradu CIVITAS-a u 2018. godini.

Tijekom CIVITAS-ovog studijskog putovanja, bit će istražene sljedeće teme: čista goriva i vozila, kolektivni prijevoz putnika, stil života neovisan o automobilima, integrirano planiranje, upravljanje mobilnošću i sudjelovanje javnosti.

PRIJAVA
Obrazac za prijavu pronađite ovdje te koncept ovdje. Svoj obrazac za prijavu pošaljite Arianni Americo iz EUROCITIES-a – arianna.americo@eurocities.eu do 20. ožujka 2020.

izvor: https://civitas.eu/event/civitas-study-visit-szeged

Povratak