24. 11. 2021. | Natječaj

Europska klimatska inicijativa (EUKI) objavila 6. poziv za ideje prekograničnih klimatskih projekata

Njemačko Savezno ministarstvo okoliša, zaštite prirode i nuklearne sigurnosti (BMU) poziva na prijavu projektnih ideja koje pomažu u provedbi ambicioznih klimatskih akcijskih politika u Europi. Organizacije civilnog društva, sveučilišta, akademske i obrazovne institucije, regionalne i lokalne vlasti te neprofitna poduzeća do 12. siječnja / januara 2022. mogu podnijeti projektne prijedloge na šesti poziv Europske klimatske inicijative (EUKI). Prijaviti se mogu zainteresirani iz svih država članica EU-a. Regionalni fokus je na srednju, istočnu i južnu Europu te baltičke države.

Financiranje projekata može iznositi do milijun eura za projekte u trajanju do 28 mjeseci u osam ključnih područja: klimatska politika, energija, zgradarstvo i općine, mobilnost, poljoprivreda, tlo i šumarstvo, podizanje svijesti, financiranje usklađeno s klimom te održivo gospodarstvo.

Što?
Financiraju se transformativni prekogranični projekti s očekivanim relevantnim doprinosom ublažavanju klimatskih promjena.

Kako?
Pratite informacije o financiranju i dostavite svoj projektni prijedlog OVDJE.

Tko?
Organizacije civilnog društva, sveučilišta, akademske i obrazovne institucije, regionalne i lokalne vlasti te neprofitna poduzeća poput think-tankova

Gdje?
Projekti u državama članicama EU-a i državama kandidatkinjama za pristupanje.

Sve relevantne informacije o novom pozivu EUKI-ja pronađite ovdje: https://www.euki.de/en/selection-procedure/

Za više informacija o pozivu pridružite se virtualnom EUKI Info danu koji će se održati 7. prosinca (registrirajte se OVDJE). Tim EUKI-ja dat će pregled svih relevantnih informacija, kao što su ciljevi financiranja, osnovni zahtjevi i postupak evaluacije.

Od svog osnutka 2017. godine, EUKI je postao vrlo uspješan program financiranja. Kroz financijsku podršku BMU-a od 62,4 milijuna eura, EUKI je pokrenuo 157 projekata u 25 država članica EU-a i šest zemalja zapadnog Balkana. EUKI je također platforma za umrežavanje za više od 300 organizacija, općina, škola, upravnih tijela i sveučilišta uključenih u provedbu klimatskih ciljeva u EU. Sudjelovanjem u EUKI akademiji predstavnici ovih subjekata imaju priliku proširiti svoje znanje o klimatskoj politici te se bolje institucionalno pripremiti, čime će pojačati svoj glas u međunarodnim raspravama o klimi. Od 2019. godine EUKI financira i projekte u zemljama kandidatkinjama za EU na zapadnom Balkanu.

Izvor: EUKI launches 6th call for European climate project ideas – EUKI

Povratak