16. 11. 2015. | Aktivnosti članova

Grad Koprivnica osvojio nagradu za projekt CIVITAS DYN@MO

Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić primio je u srijedu 11. studenoga 2015. nagradu Gradovi budućnosti- INpuls 2015.u kategoriji Mobilnost za projekt CIVITAS DYN@MO. Koprivnica je time postala jedan od pet hrvatskih gradova koji ove godine s pravom nose naziv „Pametni gradovi 2015“.

Nagrade su dodijeljene na završnoj svečanosti projekta Gradovi budućnosti 2015., koji su u partnerstvu tijekom proteklih sedam mjeseci proveli Poslovni dnevnik, Veleposlanstvo kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj i Udruga gradova RH.  Svi hrvatski gradovi imali su priliku kandidirati na natječaj svoje inovacije i pametna rješenja iz 5 područja pametnog poslovanja.

Na platformama Poslovnog dnevnika u navedenom razdoblju objavljivani su prilozi o nominiranim gradskim praksama. Stručni žiri ocjenjivao je sve pristigle prakse i među njima izabrao po jednu najbolju praksu iz svakog područja poslovanja temeljem inovativnosti prakse, utjecaja na zajednicu i mogućnosti primjene tih rješenja u drugim gradovima. Gradovima koji su nositelji provedbe izabrane prakse dodijeljena su priznanja za najbolju praksu.

Uz Koprivnicu, nagrade su primili Rijeka, Jastrebarsko, Dubrovnik i Pleternica. Nagradu za mobilnost uručila je veleposlanica Kraljevine  Nizozemske NJ.E. Ellen Berends.
Najbolju praksu na konferenciji su predstavili predstavnici pametnih gradova Eindhoven, Graz, Milano, Barcelona i Beč te predstavnici pametnih poduzeća Studio Roosegaarde, BOSCH,PHILIPS,Hrvatska pošta i TELE2.

Povratak