21. 4. 2016. | Aktivnosti članova

Kako se krećemo svojim kvartom?

Pješice, biciklom, osobnim automobilom, taksijem, tramvajem…? Što ometa naše kretanje, na koje prepreke nailazimo u susjedstvu? Što možemo poboljšati? Što želimo poručiti? Ovakva ćemo pitanja otvoriti u susretu s građanima Črnomerca u prostoru Mjesnog odbora Bartol Kašić u Zagrebu, Selska cesta 3 u utorak 26. travnja od 18:00 do 20:00 sati. Susret i razgovor s građanima organizira ODRAZ-Održivi razvoj zajednice u suradnji s Gradskom četvrti Črnomerec u okviru projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu". Projekt se provodi na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora, a ciljnu skupinu sudionika čine "obični građani", stanovnici kvarta. Odgovore očekujemo od predstavnika gradske uprave i samouprave te drugih nadležnih organizacija.

Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

Pridružite nam se na prvom susretu građana i predstavnika gradske uprave i samouprave koji organiziramo u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”.

OD GRAĐANA OČEKUJEMO!

  • Pitanja, prijedloge i zamisli vezane uz promet i kretanje
  • Upozorenja na smetnje u kretanju
  • Razmatranje uvjeta i mogućnosti za veće korištenje bicikla

Veselimo se vašem dolasku!

Koordinator projekta: ODRAZ – Održivi razvoj zajednice
Partneri: Udruga “Sindikat biciklista” i Grad Zagreb

Ovaj projekt financira EU  / IPA 2012 – Izgradnja lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima. Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge VRH.

Povratak