16. 9. 2021. | Aktivnosti članova

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti u Zagrebu

Grad Zagreb i ove godine organizira niz aktivnosti kojima će se uključiti u EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI, vodeću kampanju Europske komisije za podizanje svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti koja ove godine slavi svoju 20. godišnjicu! Promovira promjene u ponašanju u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, inteligentnih prometnih rješenja.

Grad Zagreb je i ove godine priredio bogat program događanja koji možete vidjeti OVDJE.

Grad Zagreb je od 2001. uključen u obilježavanje Dana bez automobila, a dvadesetu godinu za redom organizira sedmodnevni program aktivnosti, zadovoljavajući kao ‘zlatni sudionik’ sva tri kriterija. 2008. i 2011. godine uvršten je među finaliste, dok je 2012. godine osvojio prvo mjesto i prestižnu nagradu Mobility Award 2012.

Koordinator programskih aktivnosti ETM-a je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a u njegovu obilježavanju sudjeluju i ostali gradski uredi i službe.

– – – – – – – – –

U sklopu Tjedna mobilnosti HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Gradom Zagrebom i udrugom Sindikat biciklista i ove godine provodi zajedničke aktivnosti u cilju populariziranja prijevoza vlakom i biciklom. Od 16. do 22. rujna 2021. HŽ Putnički prijevoz omogućava besplatan prijevoz djece od 6 do 12 godina u svim vlakovima i bicikala u vlakovima u kojima je omogućen prijevoz bicikala. Karte za besplatan prijevoz djece od 6 do 12 godina potrebno je preuzeti na blagajnama, a popis vlakova u kojima možete prevesti bicikle možete pogledati ovdje. Na prugama na kojima je zbog izvođenja radova uveden zamjenski autobusni prijevoz, bicikli se ne mogu prevoziti.

Izvor: zagreb.hr, ekovjesnik.hr

Povratak