1. 2. 2019. | Aktivnosti članova

Održana prva radionica u sklopu projekta GREEN MIND

29. siječnja 2019. u prostorijama PICS@FESB održana je prva u nizu radionica u sklopu europskog projekta „GREEN MIND“ na temu „Inovacije u industriji zelene i pametne mobilnosti – alat za suradnju i umrežavanje malih i srednjih poduzeća u Splitsko-dalmatinskoj županiji" , koju je popratilo 30 zainteresiranih sudionika iz javnog i privatnog sektora.

Glavni cilj projekta „GREEN MIND – GREEN and Samrt Mobility Industry Innovation“, ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna, koji se financira iz programa prekogranične suradnje Mediteran je jačanje i razvoj ekonomske konkurentnosti i inovacija u industriji zelene i pametne mobilnosti, učvršćivanjem regionalne i transnacionalne suradnje između javnog i znanstveno – istraživačkog sektora i malih i srednjih poduzeća.

Zelena i pametna mobilnost uključuje spoj usluge prijevoza i novih tehnoloških rješenja (vozila i auto komponente, računalne aplikacije, čista goriva, infrastruktura, ITS, MaaS …) s ciljem poboljšanja mobilnosti ljudi i roba te smanjenja štetnih utjecaja na okoliš.

Tijekom projekta u suradnji s javnim, visokoškolskim i istraživačkim ustanovama, istražit će se potrebe malih i srednjih poduzeća, te na osnovu identificiranih potreba kreirati i testirati nove usluge iz domene analize tržišta, mogućnosti javnog financiranja i B2B povezivanja.

Međunarodni pristup Green Mind projekta temelji se na procesu uzajamnog učenja i razmjene znanja koji za cilj ima uspostavu međunarodne inovativne mreže koja uključuje javni sektor, industriju i akademsku zajednicu na MED području.

Splitko-dalmatinska županija poziva sve zainteresirane tvrtke s prostora županije koje djeluju na području zelene i pametne mobilnost da se uključe u projekt. Svojim informacijama, idejama i savjetima kreirajte nove alate i usluge kojima će te unaprijediti poslovanje, povećati vidljivost, međunarodno se povezati i lako pronaći izvore financiranja.

Za sve dodatne informacije vezano uz projekt molimo kontaktirajte:
Martin Bućan,
Upravni odjel za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije
Tel.: +385 (21) 400 156
martin.bucan@dalmacija.hr

Povratak