26. 5. 2020. | Europska kampanja

Otvorene prijave za sudjelovanje u Europskom tjednu mobilnosti 2020.!

Godišnju kampanju koja se svake godine održava od 16. do 22. rujna organizira Glavna uprava Europske komisije za mobilnost i promet. Kampanjom se nastoji poboljšati kvaliteta života promicanjem čiste mobilnosti i održivog gradskog prometa. Ovogodišnja se kampanja fokusira na „mobilnost bez emisija za sve“.

Veliki i mali gradovi širom Europe i dalje mogu prijaviti svoje sudjelovanje u EUROPEANMOBILITYWEEK 2020. Da biste odgovorili na nesigurnosti koje proizlaze iz pandemije COVID-19, registracija po gradovima ove godine ima maksimalnu fleksibilnost da obuhvati događaje i mjere kao i do sada, ali i internetske alternative te sva inovativna prometna rješenja za COVID-19, bez obveze odabira neke od tri mogućnosti – održavanja tjedna aktivnosti usmjerenih na održivu mobilnost, provođenja jedne ili više trajnih prometnih mjera ili provođenja ‘Dana bez automobila’.

Prošle je godine u Europskom tjednu mobilnosti sudjelovalo rekordnih 3.135 velikih i malih gradova iz 50 zemalja.

Poduzeća, nevladine organizacije, škole i drugi akteri, uključujući gradove koji se žele uključiti u kampanju EUROPEANMOBILITYWEEK, također su pozvani da prijave svoju inicijativu MOBILITYACTION online.

MOBILITYACTION je svaka akcija koja promiče ideju održive urbane mobilnosti. Može se ograničiti na određeni dan ili trajati nekoliko tjedana / mjeseci te se može odvijati u bilo koje doba u godini.

* Za više informacija i registraciju za EUROPEANMOBILITYWEEK 2020, kliknite ovdje.

Izvor: elits.org

Povratak