26. 5. 2020. | ECF webinar

Promišljanje mobilnosti: Vožnja biciklom za siguran oporavak od COVID-19

Na Svjetski dan biciklista koji se obilježava 3. lipnja, Europska biciklistička federacija (ECF) organizira webinar koji će se održati od 14 do 15.30 sati. Na webinaru će prezentirati svoje preporuke za europske, nacionalne i lokalne vlasti za promicanje vožnje biciklom te razgovarati s vodećim donositeljima odluka i promotorima vožnje biciklom o tome na koji način možemo iskoristiti trenutnu krizu za preispitivanje naših sustava urbane mobilnosti i redizajniranje gradova za budućnost.

Svijet se promijenio. Pandemija koronavirusa pogodila je naše živote i gospodarstva, prisiljavajući nas da preispitujemo način na koji živimo. Nikada prije nismo mogli na tako jasan način vidjeti utjecaj našeg trenutnog modela mobilnosti na zdravlje, okoliš, jednakost i sigurnost. Mjere društvenog distanciranja osvjetljavaju važnost vožnje biciklom za pružanje zdrave, sigurne, pouzdane i brze mogućnosti prijevoza, kako za osnovna putovanja, tako i za rekreaciju.

S postupnim ukidanjem mjera, sve više gradova pokazuje snažno vodstvo preusmjeravanjem javnog prostora u aktivnu mobilnost, a vlade diljem Europe nude financijske poticaje za poticanje vožnje biciklom. Ako želimo da ove promjene budu trajni dio svijeta nakon COVID-19, bit će potrebna suradnja, snažna politička volja i konkretne akcije.

Europska federacija biciklista (ECF) izdala je niz preporuka za europske, nacionalne i lokalne vlasti za promicanje biciklizma

Program rada webinara pogledajte OVDJE.

Izvor: esf.hr

Povratak