28. 5. 2020. | Najava

Konferencija Urban Mobility Days 2020 održat će se kao digitalni događaj i objediniti dvije vodeće europske konferencije -  CIVITAS Forum i Europsku konferenciju o planovima održive urbane mobilnosti!

Imajte na umu, da će se s obzirom na trajnu nesigurnost oko pandemije COVID-19, europska konferencija Urban Mobility Days ove godine održati u digitalnom formatu. Tema konferencije je "mobilnost s nula emisija". Umjesto događaja koji se trebao održati kao trodnevna konferencija u Bruxellesu od 29. rujna do 1. listopada, novi internetski format omogućit će sudionicima da se pridruže raspravama i razmjene iskustvo o najvažnijim temama urbane mobilnosti.

Tema događanja je “mobilnost s nula emisija za sve” i objedinit će dva vodeća događaja iz europskog prometnog kalendara: konferenciju CIVITAS Forum i Europsku konferenciju o planovima održive urbane mobilnosti (SUMPs).

Konferencija će, između ostalog, nadići temu prometa povezivanjem inicijativa za mobilnost s nula emsija i naporima EU-a u borbi protiv klimatskih promjena i pretvaranja Europe u neutralan kontinent do 2050. Aktivnosti konferencije također će se pozabaviti otpornošću urbane mobilnosti u nepredviđenim okolnostima i uzeti u obzir do sada naučene lekcije tijekom pandemije COVID-19.

Pratite #urbanmobility kako bi ste bili u tijeku s najnovijim informacijama vezanima za konferenciju!

Detaljne informacije o digitalnom programu događaja i načinu prijave uskoro će biti objavljeni na web stranici Urban Mobility Days.

Izvor: elits.org

Povratak