2. 7. 2020. | Dobra praksa iz EU

Pratite novu najveću, globalnu bazu podataka s više od 500 primjera mjera u prometu i mobilnosti kao odgovor na pandemiju COVID-19!

Partnerstvo međunarodnih nevladinih organizacija (Partnership of International NGOs) pokrenulo je web stranicu COVID Mobility Works, neovisnu platformu posvećenu prikupljanju, sintetiziranju i dijeljenju inicijativa za mobilnost, kao odgovor na pandemiju COVID-19. Prepoznajući bezbroj aktivnosti poduzetih za osiguravanje sigurne mobilnosti širom svijeta, platforma je namijenjena pružanju podrške kreatorima politika, projektantima, inovatorima, istraživačima, operaterima usluga i zagovarateljima jer se suočavaju s izazovom stvaranja otpornijih, uključivih i održivih prometnih sustava za sve.

Više od 500 primjera iz gotovo 250 gradova inicijalno je prikupljeno na platformi COVID Mobility Works, a partneri planiraju sve do proljeća 2021. na mjesečnoj bazi objavljivati nove primjere. Ovi primjeri – u rasponu od aktivnosti poduzetih za sigurno nastavljanje pružanja usluga mobilnosti za radnike do rješavanja usluga prijevoza za prepoznavanje modifikacija kritične infrastrukture – predstavljaju napore javnih, privatnih i nevladinih organizacija da osiguraju sigurno kretanje ljudi i roba za vrijeme pandemije i tijekom oporavka od koronavirusa.

Platformi možete pristupiti na sljedećoj poveznici: https://www.covidmobilityworks.org/

Izvor: polisnetwork.eu

Povratak