7. 7. 2017. | Dobra praksa iz EU

Projekt CIVITAS FLOW - 15 činjenica o utjecaju pješačenja i vožnje bicikla na smanjenje zagušenja u prometu

Projekt CIVITAS FLOW prikupio je 15 kratkih činjenica kako bi dokazao da se putem bolje organizacije mjera za pješake i bicikliste, ne samo poboljšavaju uvjeti za pješačenje i bicikliranje, već se i smanjuje zagušenje u prometu.

Projekt FLOW je prvi projekt koji eksplicitno povezuje bicikliranje i hodanje sa smanjenjem prometne zagušenosti. Istraživanje koje je provedeno u sklopu ovog projekta pokazalo je da gotovo polovica  europskih političkih i administrativnih donositelja odluka brine za zagušenje prilikom uvođenja mjera za hodanje (41%) i bicikliranje (48%). No, postoji sve veći dokaz da mjere pješačenja i vožnje biciklom zapravo mogu pomoći u smanjivanju zagušenja gradova.

15 kratkih činjenica opisuju iznenađujuće rezultate o ukupnoj učinkovitosti prijevoza koja je postignuta uz poboljšanje uvjeta za hodanje i vožnju biciklom. Ovim činjenicama nastoji se potaknuti gradske dužnosnike na pametnije odluke za svoje gradove i stanovnike koji žive u njemu, jer putovanja putem pješačenja i bicikliranja mogu biti dio rješenja za poboljšanje prometa za sve nas.

Brošuru s činjenicama o utjecaju pješačenja i vožnje bicikla na smanjenje zagušenja u prometu pogledajte OVDJE.

/// Više informacija o projektu FLOW pogledajte OVDJE.

Izvor: eltis.org

 

 

Povratak