1. 2. 2021. | Serija webinara

Urbane inovativne akcije (UIA) - postignuća i perspektive

Urbane inovativne akcije (UIA) i Urbana razvojna mreža (UDN) zajedno organiziraju seriju od tri webinara koji će se održati 3., 10. i 17. veljače / februara od 10 do 12.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Od 2015. UIA je „Urbani laboratorij Europe“, inicijativa koja gradskim vlastima omogućuje sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) kako bi se ispitala nova i neisprobana rješenja za urbane izazove od značaja za Europsku uniju. S pripremom programa kohezijske politike za razdoblje 2021.-2027. koji ulazi u odlučujuću fazu i usvajanjem Nove Leipziške povelje o održivim europskim gradovima od strane država članica, ova serija webinara idealna je prilika za pokazivanje onoga što UIA projekti mogu ponuditi kako bi potaknuli programiranje, izvukli prve lekcije te razgovarali o načinima za optimizaciju doprinosa inicijative UIA održivom urbanom razvoju u budućnosti.

Serija webinara  je strukturirana u 3 sesije:

  • 3. veljače: Postignuća UIA-e – Što je do sada postignuto?
  • 10. veljače: UIA i kohezijska politika – povezivanje UIA i kohezijske politike; kako optimizirati dodanu vrijednost UIA-e?
  • 17. veljače: Buduća UIA – Što slijedi kao novi model za inovativne akcije u okviru Europske urbane inicijative 2021.-27.?

 

Za više informacija i prijavu za webinare posjetite web stranicu događaja: https://udn-urbaninnovativeactions.tw.events/

Izvor: Eltis

Povratak