11. 7. 2019. | Natječaj

Otvorene prijave za 8. europsku nagradu za SUMP!

Osma nagrada za planiranje održive urbane mobilnosti usmjerena je na sigurno pješačenje i vožnju biciklom, što je povezano s ovogodišnjom temom Europskog tjedna mobilnosti. Nagrada se fokusira na integraciju sigurne aktivne mobilnosti u planiranje održive urbane mobilnosti. To obuhvaća razvoj i promicanje pješačenja i biciklizma kao načina gradskog prijevoza te poboljšanja sigurnosti za pješake i bicikliste. Natječaj je otvoren do 31. listopada 2019. - 24:00 (CET).

Što je nagrada SUMP?

Nagrada Europske komisije za planiranje održive urbane mobilnosti pokrenuta je 2012. godine. Cilj ove nagrade je poticanje usvajanja planova održive urbane mobilnosti (SUMP) od strane lokalnih vlasti diljem Europe i nagrađivanje izvanrednih postignuća u svakom tematskom prioritetnom području. U okviru Europskog tjedna mobilnosti, Europska komisija svake godine dodjeljuje europsku nagradu za SUMP tijelima za planiranje koja su pokazala izvrsnost u planiranju održive urbane mobilnosti.

Nagrada SUMP  odvojena je od nagrade EUROPEANMOBILITYWEEK, ali ostaje komplementarna. Nagrada EUROPEANMOBILITYWEEK dodjeljuje se općinama za izvanredne aktivnosti tijekom Europskog tjedna mobilnosti od 16. do 22. rujna, dok nagrada SUMP prepoznaje lokalne i regionalne vlasti za izvrsnost u planiranju održive urbane mobilnosti.

U priručniku “Including thematic guidelines snd handbook for local campaigners” saznajte više o konceptu sigurnog pješačenja i biciklizma.

Više informacija: http://www.mobilityweek.eu/sump-award
Prijavni obrazac: http://sump-award.mobilityweek.eu/
Kontakt: sumpaward@mobilityweek.eu

Povratak