21. 7. 2020. | Savjetovanje

Svjetovanje za mišljenje Odbora regija "The challenges for public transport in metropolitan regions"

Tema javnog prijevoza izuzetno je važna za lokalne i regionalne vlasti (lokalna samouprava), jer je u njihovoj temeljnoj nadležnosti pružanje javnih usluga svojim građanima. Stoga je Europski odbor regija na vlasititu inicijativu odlučio izdati mišljenje o "Izazovima javnog prijevoza u metropolitanskim regijama". Sudjelujte i izradi mišljenja te dajte svoje prijedloge i komentare.

U mišljenju će se razmatrati uloga lokalnih i regionalnih vlasti u osmišljavanju i pružanju “mobilnosti kao usluge” njihovim građanima te ulozi gradskih prijevoznika u javnom prijevozu.

Postoji nekoliko aspekata urbane mobilnosti koji izravno utječu na kvalitetu života europskih građana: emisije iz pojedinačnog cestovnog prometa, zagađenja zraka, zagušenja, buke, sigurnosti na cestama i korištenja javnog prostora pojedinačnim prijevozom. Osim toga, nedavna epidemija pandemije COVID-19 ozbiljno je utjecala na javni prijevoz, a izvjestitelj također želi istaknuti te dodatne izazove u svom mišljenju.

* Više informacija pogledajte ovdje: https://cor.europa.eu/en/events/pages/coter-sc-public-transport-metropolitan-regions.aspx

Povratak