13. 9. 2018. | Aktivnosti članova

Uvod v ETM 2018: Nedeljski (družinski) izlet okoli Cerkniškega jezera v kombinaciji vlaka in kolesa

Za uvod v letošnji Evropski teden mobilnosti se bomo v sodelovanju s Kolesarsko-naravoslovno sekcijo HUD Karel Barjanski na nedeljski izlet 16. 9. 2018 podali malo drugače in sicer v kombinaciji prevoza z vlakom in kolesarjenja. Vlak z glavne železniške postaje v Ljubljani odpelje ob 9.30.Po uri vožnje nas bo vlak pripeljal na Rakek, od koder se bomo podali na slabih 40 km dolgo kolesarsko turo okoli Cerkniškega jezera. Plačati morate samo povratno vikend vozovnico do Borovnice in sprevodniku povedati, da boste vozovnico za prevoz kolesa (in vas od Borovnice do Rakeka in nazaj) dobili v Borovnici.

Ob 16.15 se bomo na Rakeku se ponovno vkrcali na vlak, ki bo malo 17.00 prispel v Ljubljano. Kolesarski kaveljci in korenine jo nazaj grede iz Cerknice lahko mahnejo tudi s kolesom, bodisi preko Rakitne bodisi preko Kožljeka in Borovnice.

Izlet je primeren za vse z vsaj osnovno kolesarsko kondicijo. Kolesarili bomo v zmernem tempu in s pogostimi postanki v manjših skupinah, v skladu s cestno prometnimi predpisi, po večinoma prometno malo obremenjenih cestah. Tako se bomo lahko tudi čim več družili in doživljali lepote naravnih čudes.

Namen izleta je vsem tistim, ki se na izlete podajate z osebnimi avtomobili pokazati, da je lahko temu (vsaj kdaj pa kdaj) alternativa tudi izlet s kolesom v kombinaciji s prevozom z vlakom.

Otroci do 12. leta lahko kolesarijo le v spremstvu staršev ali skrbnikov, pri čemer lahko vsaka odrasla oseba spremlja največ dva otroka. Za mladoletne osebe (do 18. leta) je kolesarska čelada obvezna, za vse ostale pa priporočljiva, prav tako kot tudi odsevni jopiči oz. oblačila v opaznih barvah.

Spremljalo nas bo vozilo, ki bo po potrebi omogočilo prevoz koga, ki bi ga obšla slabost ali bi se mu zgodila večja okvara kolesa. Priporočljivo je, da ima vsak s seboj zračnico, ki ustreza njegovemu kolesu.

ORGANIZACIJA IN VODENJE IZLETA TER PREVOZ Z VLAKOM IN SPREMSTVO SO BREZPLAČNI. ZA MALICO IN PIJAČO PA MORATE POSKRBETI SAMI!

PRIJAVE SO OBVEZNE IN JIH DO 14. 9. 2018 do 13.00 OZ. ZAPOLNITVE MEST SPREJEMAMO NA: andrej.klemenc@borovnica.si

Če prijavljate več oseb, jih prosim poimensko navedite skupaj z njihovo starostjo!

V primeru slabega vremena bo izlet v nedeljo, 23. 9. 2018!

Povratak